was successfully added to your cart.

Intervjuji

Stress test potovalnih kompresijskih nogavic – Ljubljana – London – Ljubljana

Potovalne kompresijske nogavice.
(stress test)
Na poti v London.

Lepo pozdravljeni.

 

Če se kdo sprašuje kako dober je izdelek, ki ga proizvaja, in ali obljuba, ki jo daje kupcu, drži vodo, je najbolje, da ga kar sam preizkusi. Konec septembra me je poslovna pot zanesla v London in pri tem sem se odločil, da preizkusim kompresijske nogavice Silveline Travel na poti tudi sam. Eno je seveda, če jih nosiš vsak dan v normalnih okoliščinah, kako delujejo, če se obremenitve povečajo, pa je lahko popolnoma drugačna zgodba. Zato sem se odločil da Silverline Travel nosim vse dni obiska v tujini in ves čas potovanja. Vsak dan seveda svež par, da se razume 😊.

Pot se je začela v Ljubljani s 3 ure trajajočo vožnjo v kombiju do letališča v Benetkah, nakar so sledili postopki vkrcavanja na letalo, hitenje do pravih vrat za boarding, čakanja v vrstah (v sedečem in stoječem položaju), kar se je po 2. urah končalo z zasedanjem sedeža v letalu. Ker nas večina sedanjih potnikov uporablja nizko cenovne letalske prevoznike, dobro vemo, da udobje pri potovanju z letalom zadostuje higienskim minimumom, in da sta drža ter položaj nog v takšnem sedežu precej prisiljeni. 1 ura in 45 minut leta je minilo brez večjih zapletov še posebej, če govorimo o opori kompresijskih nogavic na podkolenski del nog. Utrujenosti in bolečin v nogah ni bilo, prav tako značilne zakrčenosti, ki se pojavi ob daljših obdobjih sedenja. Prav tako ni bilo problematično stanje v vrsti za vstop v Veliko Britanijo. Tu bi lahko prišteli še kako uro čakanja zaradi zaostrenih postopkov preverjanja potnikov. Sledil je prevoz z vlakom od letališča do mestnega centra na Victoria Station, kjer je eno od vozlišč za nadaljnjo povezavo s linijami podzemne železnice in avtobusnimi postajami. Dobra ura potovanja z vlakom, v gneči in sedečem položaju s kovčkom pred nogami je stresno obremenitev nog še povečala, vendar ni bilo bolečin in občutkov utrujenosti nog.

London je mesto, kjer se veliko hodi, bodisi med povezavami javnega prometa bodisi do končne lokacije kamor si namenjen. Razdalje so velike, tempo neznosno hiter in neizprosen. Sledilo je potovanje s podzemno železnico do prvega prestopa in postaje West Brompton z zeleno linijo za Wimbledon, potem peš do hotela, kjer sem bil nastanjen. Ker sem prispel celo uro prej kot je bilo dogovorjeno, sem se odločil za kratek sprehod po districtu, da se spoznam z okolico in ugotovim, kje bi lahko dobil kako dobro kavo. Kavo sem dobil, vendar ne preveč dobre 😊, sem se pa spet kar dodobra nahodil.

No kako uro kasneje sem lahko prišel do svoje sobe in odložil prtljago. Sledil je ogled nekaj znamenitosti Londona, zopet hoja, potovanje s podzemno železnico in povratek v hotel ob 20:00. Verjetno mi ni posebej potrebno razlagati, da sem dobesedno padel v posteljo.  Lahko rečem, da me je bolelo skoraj vse, za kar sem vedel, pa tudi tiste stvari, za katere nisem bil prepričan, da me lahko bolijo. Razen nog. Kompresijske nogavice Silverline Travel so odlično opravile svoje delo. Noben utrujenosti, nobenih bolečin ali zakrčenosti. Enako je bilo zjutraj, ko se po navadi težave še bolj izrazijo. Če seštejemo samo bremenitev prvega dne, kjer sem bil na nogah dobrih 21 ur, lahko rečem da so kompresijske nogavice Vitavera Silverline Travel odlično prestale stresni test in jih lahko s polnim zaupanjem v njihovo delovanje tudi priporočam.

 

Aljaž S.

Leave a Reply