fbpx
was successfully added to your cart.

Ravnovesje

Stres na delovnem mestu – poklic managerja

Stres na delovnem mestu - poklic managerja

Stres na delovnem mestu ni nič kaj novega. Po malem ga doživljamo vsi, še posebej pa tisti, ki so na pozicijah, kjer sprejemajo pomembne odločitve. Delo managerja še zdaleč ni preprosto, kot se morda na prvi pogled marsikomu zdi. Manager načrtuje delo, sprejema odločitve, organizira poslovne procese, zaposluje, vodi in razporeja obveznosti med zaposlene. Velikokrat ravno osebe na tovrstnih položajih bdijo nad proračunskimi sredstvi, vse to pa s seboj prinaša stres.

Tempo, ki ga narekuje tovrsten življenjski slog, zahteva hitre odzive na spremembe. Nenehna potovanja po celem svetu, posledično pa tudi veliko izpostavljenost stresu. Vsak dober manager ve, kaj je potrebno za uspešen posel, a se hkrati tudi zaveda, da je v resnici najpomembnejša naložba tista v njegovo zdravje.

Stres na delovem mestu - Vita Vera - Slovenske kompresijske nogavice, kompresija, kompresijske nogavice, športne nogavice, krčne žile, utrujene noge, težke noge, zdravje

Stres potrebuje poseben pristop

Zdrav življenjski slog terja nekaj časa, a bistveno več časa terja zdravljenje bolezni in poškodb. V svetu managementa pa je ravno čas ključen in neprecenljiv. Utrujenost, neprespanost, visok krvni pritisk ob koncu dneva se pogostokrat čuti ravno v nogah. Občutek razdraženih nog, mravljinci, otekline, ki so lahko tudi posledica nenehnih potovanj z letalom, vsekakor niso zaželjene. Ne le v svetu managerjev, pač pa pri vseh.

Terapevtske masaže, kneippanje, mazanje s kremami, ki dajejo občutek hlajenja vse to lahko pripomore k boljšemu počutju. A za vse to je potreben čas, zato so v svetu managerjev kot odličen nadomestek naštetemu in hkrati učinkovita metoda za izboljšanje počutja, vedno bolj prisotne oporne dokolenke s postopno kompresijo. Ne le, da, kot že ime samo pove, nudijo oporo, še posebej v predelu gležnja, postopna kompresija daje občutek mikromasaže. Kvalitetne kompresijske nogavice se lahko nosijo ves dan, celo priporočljivo je, saj pospešujejo prekrvavitev, ki igra ključno vlogo pri odpravljanju oteklin, občutka težkih in utrujenih nog ter preprečuje nastanek krčnih žil in drugih zapletov.

Leave a Reply