BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50 € in 100% GARANCIJA NA ZADOVOLJSTVO
rožmarin mediteran
rožmarin mediteran

Rožmarin, znan tudi kot Rosmarinus officinalis, je vsestransko zelišče, ki se že stoletja uporablja tako v kozmetiki kot v medicini. S svojim močnim, lesnim vonjem in številnimi koristnimi učinki na zdravje ni čudno, da je postal priljubljena sestavina številnih izdelkov. V tem članku bomo raziskali številne načine uporabe rožmarina za nego nog, vključno z njegovimi koristmi za krčne žile in njegovo primerjavo z drugimi zelišči, kot je sivka.

Rožmarinovo olje za noge:

rožmarinovo olje
rožmarinovo olje

Eden najbolj priljubljenih načinov uporabe rožmarina za nego nog je rožmarinovo olje. To eterično olje pridobivajo iz listov in je bogato z antioksidanti in protivnetnimi spojinami. Ko ga vmasiramo v noge, lahko pomaga izboljšati cirkulacijo in zmanjšati otekline, zaradi česar je odlična izbira za tiste s krčnimi žilami.

Rožmarin za krčne žile:

rozmarin za noge
Rožmarin in Rožmarinovo Olje 5

Krčne žile so pogosta težava, s katero se spopada veliko ljudi, še posebej v starosti. Povečan pritisk na noge lahko povzroči bolečine, utrujenost in celo kožne razjede. Rožmarin pa dokazano pozitivno vpliva na krčne žile. Spojine v rožmarinu pomagajo krepiti stene krvnih žil in izboljšajo pretok krvi ter zmanjšajo pojav krčnih žil in simptome, ki jih spremljajo.

Rožmarin proti sivki:

lavanda vs rožmarin
lavanda vs rožmarin

Čeprav je priljubljeno zelišče za nego nog, ni edino. Sivka, še eno priljubljeno zelišče, je znana tudi po svojih protivnetnih lastnostih in pomirjujočem vonju. Rožmarin se je izkazal za učinkovitejšega pri izboljšanju cirkulacije in zmanjševanju oteklin kot sivka.

Kje raste v Sloveniji:

Rožmarin je sredozemsko zelišče in je doma v regiji okoli Sredozemskega morja, vključno s Slovenijo. Zelišče dobro uspeva na suhih, kamnitih tleh Slovenije, marsikje pa ga najdemo samoniklo. Če želite gojiti, je najbolje, da ga posadite na sončno lego z dobro odcedno zemljo. S tem boste posadili zelišče, ki se lahko uporablja za različne namene, vključno z nego nog. Ne glede na to, ali želite izboljšati videz krčnih žil ali želite samo pomiriti utrujene noge, vam lahko olje rožmarina pomaga. S svojimi protivnetnimi in antioksidativnimi lastnostmi je naravna in učinkovita izbira za vse, ki želijo izboljšati zdravje svojih nog.

UPORABI KODO: rožmarin

za 5 € popusta na Gel

Izberite nastavitve zasebnosti

Piškotki in druge tehnologije nam pomagajo zagotavljati nemoteno uporabniško izkušnjo in slediti vašim interakcijam z našo spletno stranjo. Kliknite zeleni gumb za optimalno izkušnjo.