BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50 € in 100% GARANCIJA NA ZADOVOLJSTVO

Otekle noge, znane tudi kot edemi, so lahko pogosto in neprijetno stanje, ki lahko prizadene vsakogar, vendar je še posebej pogosto pri ljudeh, ki morajo dolgo stati. Ko stojite dlje časa, si mišice v nogah nenehno prizadevajo podpirati vašo telesno težo. Zaradi tega se lahko utrudijo in postanejo manj učinkovite pri črpanju krvi nazaj proti srcu. Posledično se lahko kri in druge tekočine naberejo v nogah, kar povzroči otekanje.

Poleg dolgotrajnega stanja obstaja več drugih dejavnikov, ki lahko povečajo tveganje za nastanek oteklih nog, vključno z:

  • Prekomerna telesna teža ali debelost
  • Nosečnost
  • Dolgotrajno stanje ali sedenje
  • Zdravstvena stanja, kot je bolezen srca ali jeter

Če otekle noge ne zdravimo, lahko povzročijo krvne strdke, krčne žile in druge resne težave.

Rešitev za otekle noge

Otekle-noge-stoječi-poklici
Otekle-noge-stoječi-poklici

Obstaja več rešitev, ki lahko pomagajo zmanjšati otekanje in izboljšati cirkulacijo v nogah, vključno z:

Kompresijske nogavice: te posebne nogavice so zasnovane za nežen pritisk na noge, kar lahko pomaga podpirati mišice in žile ter izboljša pretok krvi in ​​drugih tekočin nazaj v srce. Še posebej so lahko v pomoč ljudem, ki morajo dolgo stati, saj lahko pomagajo preprečiti nabiranje tekočine v nogah.

Gel divjega kostanja: Gel je narejen iz izvlečka divjega kostanja in se pogosto uporablja za zmanjšanje oteklin in izboljšanje cirkulacije v nogah. Deluje tako, da zoži krvne žile in zmanjša kopičenje tekočine v tkivih. Na splošno je priporočljivo, da nanesete tanko plast gela na prizadeto mesto in ga nežno vmasirate nekajkrat na dan za najboljše rezultate.

Tako kompresijske nogavice kot gel iz divjega kostanja so lahko učinkovita rešitev za zmanjšanje oteklin in izboljšanje cirkulacije v nogah, za najboljše rezultate pa jih lahko uporabljamo ločeno ali v kombinaciji. Če imate otekle noge, je pomembno, da se posvetujete z zdravnikom, da določite najboljši način zdravljenja za vaše specifične potrebe.

Skratka, otekle noge so lahko običajno in neprijetno stanje, ki je še posebej pogosto pri ljudeh, ki morajo dolgo stati. Če otekle noge ne zdravimo, lahko povzročijo resnejše težave, kot so krvni strdki in krčne žile. Da bi zmanjšali tveganje za otekanje nog in ublažili simptome, razmislite o uporabi kompresijskih nogavic in/ali gela divjega kostanja. Te rešitve lahko pomagajo izboljšati cirkulacijo in zmanjšati otekanje nog, uporabljajo pa se lahko ločeno ali v kombinaciji, da zagotovijo najboljše možne rezultate. Če imate otekle noge, ne oklevajte in poiščite rešitev, ki vam je najbolj pisana na kožo.

Izberite nastavitve zasebnosti

Piškotki in druge tehnologije nam pomagajo zagotavljati nemoteno uporabniško izkušnjo in slediti vašim interakcijam z našo spletno stranjo. Kliknite zeleni gumb za optimalno izkušnjo.