fbpx
was successfully added to your cart.

Ravnovesje

Nasveti za aktiven življenjski slog

Kaj je aktiven življenski slog? Večina si nas želi, da bi zmogli najti vsaj kakšno uro dnevno za bolj zdravo in aktivno življenje, a pogosto se zdi, da si je to precej lažje želeti, kot izvesti v praksi. Zato začnimo kar s prvim pravilom: »Kdor hoče, temu ni nič težko, kdor noče, vse!« Tudi v primeru, da nimate vedno dovolj časa za dlje trajajoče telesne aktivnosti, lahko z nekaj truda in odločnosti za bolj zdrav življenski slog poskrbite kar med drugimi opravki in obveznostmi. Za svoje telo in zdravje izkoristite po nekaj minut na dan, tudi takrat, ko vam časa najbolj primanjkuje, saj telesna aktivnost pozitivno vpliva na vaše počutje.

Nasveti za aktiven življenski slog - tek - Vita Vera - aktivni, življenski slog, tek, hoja, sprehod, kolesarjenje

1. Hoja

Hoje ni nikoli preveč, vsaka minuta pa je boljša od vožnje z avtom ali avtobusom. Namesto, da bi se vsak dan odpeljali vse do službe, izstopite postajo prej ali parkirajte malo dlje in pretegnite noge.

2. Uporabite stopnice

Namesto dvigala poskusite uporabiti stopnice. Le 15 minut hoje pokuri kar 140 kalorij in učvrsti mišice zadnjice in nog.

3. Trebušne mišice kjerkoli

Trebušne mišice lahko krepite praktično kjerkoli. Preprosto vpotegnite trebuh, stisnite mišice in sproščeno dihajte. Držite po 15 sekund in ponavljajte vajo.

4. Sprehajanje

Po službi poskusite ujeti nekaj sončnih žarkov in pojdite na kratek sprehod – 10 minut je veliko bolje kot nič! Sprehod, sploh če se imate možnost gibati v naravi, odlično vpliva na počutje in zmanjšanje stresa ter občutkov tesnobe. Aktiven življenski slog je lahko takoj za ovinkom!

5. Vadba med oglasi

Radi preživljate prosti čas pred televizijskim ekranom ali za računalnikom? Pretegnite okončine vsaj med oglasi, naredite nekaj poskokov, trebušnjakov ali počepov in pospešite svoj krvni pretok.

Ustvarite si jasno sliko o tem, kaj za vas pomeni aktiven življenjski slog na kratek, srednji in dolgi rok. Poskusite podobo ves čas dopolnjevati in jo zares živeti, posledično pa boste razmišljali bolj pozitivno, se manj ukvarjali z neuspehi in stalno gradili spremembo, ki si jo v življenju želite!

Povzeto po članku s spletne strani Aktivni.si (https://www.aktivni.si/fitnes/nasveti/8-nasvetov-za-aktivno-zivljenje/)

Leave a Reply